Как да използвате въздушна помпа на бензиностанция: Стъпка по стъпка

Ако някога сте използвали въздушна помпа на бензиностанция, знаете, че това не е най-лесното нещо на света. Искам да кажа, как човек изобщо ще започне да разбира как трябва да започне да помпа? Е, не се страхувайте повече.

 

Това удобно ръководство гарантирано ще ви помогне да разберете тънкостите при използването на въздушна помпа. След като прочетете тази статия, ще можете да се възползвате от тези прости съвети и трикове за това как да използвате въздушна помпа на бензиностанция. Да започнем.

 

Как да напълним гумите с въздух на бензиностанцията?

Това е ръководство стъпка по стъпка за това как да използвате въздушната помпа на местната бензиностанция.

 

Съществуват няколко различни вида въздушни помпи на бензиностанциите. Някои имат две страни, които можете да използвате, други имат само една страна, а някои дори вече не работят, така че внимавайте за тях. Повечето въздушни помпи изглеждат по един и същи начин, но с маркуч отгоре и голямо квадратно нещо отдолу, в което поставяте гумата си, за да я напомпате.

 

От едната страна на маркуча има накрайник, който се поставя върху накрайника на автомобилната гума. От другата страна обикновено има манометър, за да можете да видите колко psi (паунда на квадратен инч) има гумата ви в момента и до каква стойност да помпате.

 

Ето как да вкарате въздух в гумите на бензиностанция:

 

  1. Посетете местната помпа за въздух на бензиностанция

Първо, ще трябва да намерите бензиностанция с въздушна помпа. Помислете дали да не използвате сайт като Yelp, за да намерите безплатна въздушна помпа за гуми на близка бензиностанция.

 

  1. Паркирайте близо до въздушната помпа

След като намерите такава, паркирайте автомобила си до нея, така че да е центриран до въздушната помпа и да можете да заобиколите маркуча на автомобила. Изключете автомобила си, все едно че ще зареждате автомобила си с гориво. Уверете се, че автомобилът ви е на поне един метър от бордюра и не е паркиран върху маркуча. Искате да сте паркирали по подходящ начин, защото на повечето места таксата за въздух се начислява на минута.

 

  1. Намерете препоръчителното налягане в гумите

Отворете шофьорската врата на автомобила си. Погледнете вътрешната рамка на вратата на автомобила от страната на шофьора, докато излизате от автомобила. Трябва да има стикер на производителя на вашите гуми, който да ви информира за подходящото налягане на въздуха в psi (фунтове на квадратен инч), и той трябва да е близо до VIN номера. Информацията на производителя е универсално разположена в жабката на вратата, без значение дали това е вашият автомобил, автомобил под наем или ви плащат, за да доставяте автомобили.

 

След това можете да затворите вратата на автомобила от съображения за безопасност. Класът на налягането на предните гуми ще бъде по-висок от този на задните гуми. Това е така, защото понякога в предните гуми има повече въздух, за да се компенсира теглото на двигателя.

 

  1. Запознайте се с маркуча

Вземете маркуча за въздух с квадратна основа и обикновено е червен или зелен, а не син. Поставете го върху накрайника на гумата, който трябва да е обърнат надолу, за да можете да изпомпвате въздух в нея. Уверете се, че сте подравнили тези отвори. Обикновено първо заобикалям и свалям накрайника на гумата, за да спестя време, след като започна да изпомпвам въздух.

 

  1. Задайте PSI

Сега трябва да зададете препоръчителното налягане за гумите. Можете да направите това, като включите един от онези въздушни накрайници, които приличат на вентилатор и имат някакви цифри на него, обикновено започващи от 0 до около 100. Отново трябва да има стрелка, сочеща в коя посока да го завъртите.

 

Същите правила важат, ако искате да разберете как да вкарате въздух в гумите на велосипеда на бензиностанцията. Отново потърсете PSI, отпечатан върху гумата, за да зададете правилното налягане, без да го превишавате.

 

  1. Започнете да помпате

След като PSI е зададено, можете да продължите и да започнете да изпомпвате въздух в гумата, като натиснете голямото квадратно нещо в долната част на маркуча, което трябва да е червено или зелено.

 

  1. Поставете капачките на дюзите по пътя

Някои машини автоматично спират изпомпването, след като се достигне зададеното налягане. Отстранете накрайника на маркуча от вентила и поставете капачките на вентила, след като машината установи, че гумата е достатъчно напълнена. Някои въздушни помпи ще издават звукови сигнали, докато други ще показват стойността на psi, докато тя се повишава.

 

  1. Изключете машината

Сега, след като сте напомпали всяка от гумите си, трябва да се уверите, че всички накрайници са затегнати. След това изключете въздушната помпа и закачете маркуча.

 

  1. Потегляйте безопасно

Бензиностанциите с въздушни помпи обикновено са оживени. Затова внимателно се отдалечете от машината и маневрирайте около всички автомобили.

 

Предимства на използването на въздушна помпа на бензиностанция

Ето някои предимства на използването на въздушна помпа на бензиностанция:

 

В някои държави използването на въздушни помпи на бензиностанциите е безплатно, което ви спестява пари.

Тя е достъпна за обществеността; често можете да намерите денонощна бензиностанция, отворена в момента.

Това е бърз начин да напомпате гумите си.

Удобна е, когато имате нужда от спешно зареждане и не искате да шофирате чак до вкъщи или да губите време в чакане на опашка в близкия сервиз за гуми.

 

Защо е важно да се поддържа правилното налягане в гумите?

По-ефективно използване на горивото

Ако гумите ви са недостатъчно напомпани, ще намалите пробега си с бензин поради повишеното триене с пътя. Това може да ви струва пари от разходите за гориво, ако се случва често или за продължителни периоди от време.

 

По-вероятно е гума с високо налягане да се спука по време на сблъсък, отколкото гума, която е загубила известно количество въздух с течение на времето. Така че поддържането на правилното ниво на налягането в гумите ще ви помогне да предотвратите спукване, намаляване на разхода на гориво и подобряване на безопасността при шофиране.

 

По-добро управление на автомобила при влажни метеорологични условия

Ако гумата на автомобила ви е недостатъчно напомпана, тя може да се хидролизира много по-лесно, отколкото правилно поддържана гума по време на силен дъжд или сняг. Това е така, защото на пътя няма достатъчно гума за сцепление.

 

По-добро сцепление с пътя

Поддържането на правилното налягане в гумите ви ще ви осигури безопасност при шофиране, като подобри сцеплението при всякакви условия, независимо дали на пътя е мокро, сухо, горещо или студено.

 

По-доброто сцепление на пътя осигурява по-добро ускорение и спирачна сила. Освен това в близост до бензиностанциите можете да намерите въздушни помпи, за да можете лесно да донапомпвате гумите, след като добавите гориво в автомобила си.

 

Гумите ви ще издържат по-дълго

Прекалено напомпаните или недостатъчно напомпаните гуми се износват по-бързо от правилно поддържаните. Поради тази причина контролирайте налягането на въздуха, за да удължите живота и на четирите си гуми.

 

Препоръчително е да сменяте гумите си при промяна на външната температура на всеки 10 градуса. Индексът на налягане в гумите ви може да се променя с 1 на всеки 10 градуса промяна във външната температура. Ако живеете в Средния Запад, се препоръчва да проверявате налягането в гумите си при смяна на сезоните през есента и пролетта.

 

Ако редовно сменяте маслото си, в автосервизите ще проверят безплатно налягането на въздуха, както и чистачките, акумулатора, филтъра на двигателя и салона, течностите и роторите.

 

Вижте нашия наръчник за местата, където можете да получите възстановяване на маховика в близост до мен.

 

Как да използваме въздушната помпа на бензиностанция Заключение

Помпата за въздух на бензиностанция е удобен инструмент, който може да имате в автомобила си, когато сте в движение. Можете да я използвате по всяко време, без да се налага да спирате за гориво или да намирате отворена бензиностанция през уикенда или късно през нощта. В крайна сметка тя ви спестява както време, така и пари.

 

Всичко, от което се нуждаете, са няколко жълтици и малко търпение, докато компресорът напълни гумите ви със сгъстен въздух.

 

проверка на винетка

винетка

винетки цени

Call Now Button