Как да стартирате автомобил с помощта на джъмпер

Ако завъртите ключа или натиснете бутона за стартиране и автомобилът ви не показва никакви признаци на живот, тогава акумулаторът може да е изтощен. Това може да се случи сравнително лесно при някои автомобили, особено при по-старите, които се карат по-рядко, тъй като акумулаторът губи заряд, когато не се използва често.

Освен че двигателят дори не се опитва да запали, признаците за изтощен акумулатор включват и притъмняване или нефункциониране на фаровете, а автомобилът ви може да покаже и предупредително съобщение на таблото. Ако фаровете и всички останали системи работят нормално, но двигателят не иска да се включи, това предполага друг проблем.

Но нека предположим, че това наистина е изтощен акумулатор, който пречи на автомобила ви да запали. За да поправите ситуацията, се нуждаете или от джъмпер кабели и помощта на друг автомобил, или от един от най-добрите преносими стартери. В тази статия ще се спрем на последните, които се предлагат във всякакви форми и размери и често са сравнително евтини.

Стартерът за скок работи, като се свързва с изтощения акумулатор на автомобила, след което използва собствения си акумулатор, за да даде на автомобила достатъчно енергия, за да задвижи стартера и да запали двигателя. След като заработи, двигателят ще презареди акумулатора на автомобила чрез алтернатора, така че следващия път той да стартира нормално.

Преди да започнете, уверете се, че стартерът е напълно зареден. Също така трябва да свалите всички метални бижута, включително часовници, и всички дрехи, които могат да попаднат в двигателния отсек, като вратовръзка или шал. Сега просто следвайте тези инструкции:

Уверете се, че автомобилът е изключен, отворете капака и намерете акумулатора. Може да проверите в ръководството на собственика на автомобила, ако акумулаторът не е видим веднага. Наръчникът ще ви помогне да определите положителните и отрицателните клеми на акумулатора.
Поставете стартера върху земята и разтегнете напълно червения (положителен +) и черния (отрицателен -) кабел.
Свържете червения кабел на стартера към червената положителна (+) клема на акумулатора на автомобила. Трябва да има място, за да може кабелът да се закрепи за клемата. Не изключвайте нищо от автомобилния акумулатор, което вече е било свързано.
Свържете черния кабел на стартера към заземителна точка на автомобила. В идеалния случай това трябва да е небоядисана метална част от блока на двигателя или шасито. Не свързвайте нищо към черната отрицателна (-) клема на акумулатора на автомобила.
Включете стартера съгласно инструкциите му.
Опитайте се да запалите автомобила по обичайния начин. Възможно е автомобилът да не стартира веднага при първия опит, но ако всичко работи правилно, той трябва да се запали след няколко опита. Струва си да изчакате минута-две между всеки опит. Ако автомобилът не запали след няколко опита, значи нещо друго не е наред с автомобила или стартерът не работи.
След като стартирате, задръжте автомобила в движение с включен стартер за около пет минути.
Когато автомобилът продължава да работи, изключете стартера, но го оставете свързан и оставете автомобила да работи още пет минути. Това ще помогне да се възстанови заряда в акумулатора.
Изключете двигателя и извадете кабелите на стартера. Първо трябва да изключите черния отрицателен проводник, а след това червения положителен проводник.
Стартирайте отново автомобила и той трябва да се запали нормално без помощта на стартера. Сега трябва да вземете стартера вътре и да го заредите отново според инструкциите му, готов да бъде използван отново.

винетка проверка

vinetka

винетка цена

Call Now Button