Configuration Back-L

Прохождащо дете е дете на възраст 12 – 36 месеца (1 – 3 години). По това време децата ще изследват околната среда супер интензивно, защото се опитват да открият всичко. Например за това как се случват нещата, научаване за това как се чувстват (емоции), научаване на общуване и други.

Безспорно е, че все още не мога да прилагам системата за „екранно време“ при децата, защото понякога има моменти, когато гледам телевизия или YouTube, те са по-спокойни и мога да правя други неща. Всъщност, според препоръките на The American Academy of Pediatrics, трябва да е за възрастта на детето ми (2 години 2 месеца), трябва да огранича гледането до не повече от 1 час на ден.

За да бъдат децата по-активни и да не ги оставям само да гледат по телевизията или YouTube, ето забавни дейности, които също могат да ви успокоят и също така да укрепят връзката между родители и деца

1. Зоологическа перална станция

Често се притеснявате от мръсните детски играчки? Включете децата в почистването на играчките. За да е по-интересно на децата, играчките за почистване могат да бъдат първо според категорията. Например в категорията животни извадете всички играчки, които са под формата на животни, съберете ги в контейнери и накарайте децата да си представят, че това е миене на животни в зоологическата градина.

След измиване със сапун децата се научават да подсушават със суха кърпа и да подсушават играчките си. По този начин децата също се научават винаги да се грижат за предметите, които имат.

2. Изучаване на времето

Забавен начин децата да научат времето е да направят интересни картинки, които представляват символи на времето и да ги залепят в единия ъгъл на къщата. Когато времето е слънчево, помолете детето да покаже картинката какво представлява. По същия начин, когато вали или когато има дъга. Това може да помогне на децата да наблюдават заобикалящата ги среда.

3. Пикник в задния двор

Това е един от най-лесните и евтини начини. Когато времето е слънчево, обичам да постила постелка на двора. Оставям децата да си извадят играчките. Преди това приготвях храна, закуски или плодове, които да ядем заедно. С нова атмосфера като тази може да накара децата да се запознаят по-добре със средата, в която живеят.

4. Приготвяне на помпички
Напоследък времето е доста горещо, което ви кара да пиете нещо студено. Ако децата ви обичат плодове или сладолед, защо не направите сладолед с тях? Необходими са само любим плод на семейството и блендер, добавете мляко или кисело мляко на вкус.

Всъщност има специални съдове за готвене (нож) за деца, но ако смятате, че вашето малко дете все още не може да се справи сами, можете да включите децата при измиването на плодовете. По време на производствения процес може да бъде осеян с отгатване на цвета на плода, така че децата да се научат да разпознават цветовете.
5. Измиване на мотора

Заниманието по миене на мотор или кола с деца е едно от любимите занимания на съпруга. Докато мие, съпругът обикновено запознава детето с функциите на двигателните части, въпреки че то може да не го разбира напълно, но това е част от процеса, за да може детето да обогати повече своя речник. Съпругът също обикновено дава насоки на детето, това е за разширяване на паметта на малкото при получаване на заповеди и слушане.

6. Вземете децата си да спортуват с вас

Намирането на време за упражнения понякога е трудно, когато имате ново бебе или малко дете. Защо не го направим заедно? Децата могат да играят със своите велосипеди или отопет, докато родителите могат да правят три комплекта клякания и лицеви опори или йога, докато гледат как децата им играят. Давайки пример за упражнения, децата ще свикнат винаги да бъдат активни и да водят здравословен начин на живот.

7. Да си представяме заедно
Това е едно от любимите занимания на семейството у дома. Дейности като четене на книга или игра с коли или кукли могат да бъдат по-забавни, ако родителите дадат малко въображение, докато играят заедно. Например ставаш динозавър, когато децата си играят с коли играчки.

Или когато четете книга, можете да бъдете един от героите в книгата и да дадете подходящата интонация или израз. Тази игра с въображение ще подпомогне развитието на децата, както двигателното развитие, така и социалните емоции, както и ще увеличи креативността, езиковите и социалните умения.

Call Now Button