4 инструмента, които ви трябват в комплекта за заключване на автомобила

Всеки обича да мисли за себе си като за най-умния човек, който е готов и подготвен за всяка ситуация. И за това има основателна причина, защото наличието на находчиви качества може да ви даде огромно предимство, когато нещата не вървят както трябва. Преживяването на блокиране на автомобила определено е едно от тези обстоятелства, при които е полезно да имате предварително разработена стратегия.

Тази стратегия трябва да започне със сглобяването на комплект за блокиране на автомобила. Няма конкретен начин, по който трябва да съставите комплекта за блокиране на автомобила. Можете да съберете отделни елементи или да закупите предварително подготвен комплект за блокиране на автомобила от магазин за авточасти. Веднага щом групирате тези експертни инструменти, вече сте се поставили в позиция да се справите успешно с блокирането на автомобила.Sveti Nikola Kavatsite

Целият ви стрес и безпокойство няма да изчезнат напълно, но правилният комплект за блокиране на автомобила осигурява решение в средата на хаотичната ситуация. Не може да се предвиди кога ще настъпи блокиране на автомобила, така че подготовката е най-добрият начин да се справите с него. В тази статия ще обсъдим следните основни инструменти, които ще ви трябват във вашия комплект за блокиране на автомобила:

Слим Джим
Клин за помпа
Инструмент с дълъг обсег
Комплект за отключване
Преди да се потопим в списъка с основните инструменти от комплекта за блокиране на автомобил, нека отговорим на няколко въпроса и да поставим основите. Толкова много неща влизат в действие, когато се занимавате с блокиране на автомобил, и е полезно да имате богати познания!

Често задавани въпроси
Колко струва комплектът за блокиране на автомобил?
Има няколко фактора, които оказват влияние върху цената на комплектите за блокиране на автомобили. Първо, тя зависи от това колко инструмента има в комплекта за блокиране на автомобила. Някои готови комплекти за блокиране на автомобил съдържат до 20 различни инструмента, което ще ви струва някъде от 150 долара нагоре. Очевидно е, че комплектите за блокиране на автомобили с по-малко инструменти са на много по-ниска цена.

Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание, е качеството на инструментите. Производителите на комплекти за блокиране на автомобили със слаби, крехки материали ще струват по-малко, но и ще бъдат по-малко ефективни. Нуждаете се от комплект за блокиране на автомобил, който е издръжлив и съдържа инструменти от висок клас марки. Въпреки че бихте могли да прескочите изцяло тази стъпка от процеса и да повикате автомобилен ключар, ще се спрем на това по-късно.

Какъв инструмент отключва вратата на автомобила?
Всеки инструмент, поставен в комплекта за отключване на автомобил, трябва да допринася по някакъв начин за отключването на вратата на автомобила. Няма значение дали става въпрос за цял комплект за заключване или за отделни инструменти, всяка част трябва да осигурява някаква стойност и да ви помага да постигнете крайната цел. Съществуват няколко комбинации от инструменти, които можете да съберете, но четирите инструмента от този списък са тези, които ще ви трябват в комплекта за отключване на автомобил.

Могат ли да бъдат откраднати ключалките на автомобила?
Абсолютно, отварянето на ключалките на автомобила може да бъде от полза в краен случай. Вратите на автомобила не се различават от обикновените врати на дома или сградата в смисъл, че могат да бъдат отворени с подходящите инструменти и нужната доза умения. Всеки може да бъде научен как да отваря ключалките на автомобилните врати и това е нещо, което трябва да обмислите да включите в комплекта си за отключване на автомобила.

Мога ли да заключа ключодържателя си в автомобила?
За съжаление, да. Хората често се заключват от автомобилите си с ключодържателя вътре. Всъщност можете да направите това умишлено, ако е необходимо ключодържателят да остане в автомобила, за да го предпазите от загуба или повреда. Но в повечето случаи ключодържателят е заключен вътре по невнимание и се нуждаете или от комплект за отключване на автомобил, или от професионална помощ.

Трябва ли да се обадя на някого, за да ми помогне да вляза в автомобила си?
Да се обадите и да поискате помощ е напълно нормално, когато преживявате блокиране на автомобила. United Locksmith предлага изключителни услуги за заключване на автомобили, защото изпращаме мобилни техници директно на вашето място възможно най-скоро. В рамките на няколко минути след обаждането някой е на път да ви помогне в това, което обикновено е утежняваща ситуация за повечето хора.

Няма нищо срамно в това да се нуждаете от допълнителна помощ. Дори да сте човек, който има комплект за заключване на автомобил и не може да получи достъп до автомобила си, това е нормално. Автомобилите не винаги реагират по начина, по който искате, и неизправностите са често срещани. Нашата работа е да предоставим надеждна услуга, когато имате най-голяма нужда от нея, и ако United не разполага с техници във вашия район, има и други компании.

1. Slim Jim
Слим джимът в охранителната индустрия е един от най-динамичните инструменти, с които може да разполага един автомобилен ключар. Дългият, лек метал е лесен за пренасяне и се представя добре при интензивно количество натиск. По принцип Slim Jim е просто тънко парче метал с кука в края.

Всеки трябва да има такъв в комплекта си за отключване на автомобил, защото не може да се намери по-ефективен начин за заобикаляне на заключена врата на автомобил. Тънкият метал се плъзга между херметически затворени пространства и ви позволява да достигнете дълбоко в автомобила. Обикновено ключарите избират пространството между прозореца на автомобила и защитната лайсна, за да поставят тънкия джим.

Оттам трябва да го разклатите и да използвате куката в края на инструмента, за да отключите вратата на автомобила. Звучи доста просто, нали? Не съвсем. Slim Jim невинаги си сътрудничи толкова добре с по-новите автомобили, защото има много важни вътрешни части, които трябва да избягвате. Без опит или без да знаете какви механизми се опитвате да предотвратите, можете да причините значителни щети.

Панелите на автомобилните врати са пълни с кабели и отделения, които изпълняват важни функции в целия автомобил. Едно погрешно приплъзване на тънкия ви джим и няма да имате нужда от комплект за блокиране на автомобила, защото самият автомобил може да не запали, когато най-накрая влезете вътре. В този момент единственият човек, който може да ви помогне, е оператор на влекач, защото автомобилът ви се нуждае от механична работа.

Автоключарите са специално обучени да се справят прецизно със слим джимовете и знаят как да използват комплекта за блокиране на автомобила по-добре от всеки друг. Те знаят всяка техника и под какъв ъгъл да подходят с всеки инструмент. Свържете се с United Locksmith, ако не сте сигурни в способността си да използвате слим джим и да предотвратите евентуални щети по автомобила си!

2. Клин за помпа
Клинът е изключително важен елемент в комплекта за отключване на автомобила, тъй като се нуждаете от устройство, което може да държи вратата на автомобила леко открехната. Помпеният клин представлява платнена торбичка, към която е прикрепен малък гумен мехур. Клинът се поставя в плоска позиция в задръстването на вратата. След това мехурът се изпомпва, така че да се разшири.

Разширяващата се торбичка осигурява достатъчно хоризонтален лост, за да се отвори вратата на автомобила достатъчно, за да се използват допълнителни инструменти, които могат да достигнат по-навътре в автомобила. Всеки автоключар разполага с помпен клин в комплекта си за отключване на автомобили.

3. Инструмент с дълъг обсег
Всички сме чували или виждали някой да се опитва да отключи автомобила си с импровизиран инструмент, който е достатъчно дълъг, за да достигне вътре в автомобила и да натисне бутона за отключване. Независимо дали става въпрос за огъната телена закачалка, пръчка или дори стик за голф, просто ви е необходим дълъг, здрав инструмент, който може да натиска бутоните и да повдига дръжките на вратите. Инструментите с дълъг обсег са идеални за комплекта за блокиране на автомобила и е хубаво да ги имате наблизо за различни задачи.

4. Комплект за вадене на ключове
Локирането е напреднало умение, което само избрани хора са усвоили. Това не е ежедневното ви хоби, с което се занимават милиони американци всяка година. Това е по-скоро нишова индустрия, която обичаме и за която с удоволствие обучаваме хората в United Locksmith. На широката общественост обаче липсват подходящи умения, необходими за успешното ключарство.

Това означава, че ако ви се наложи да отключите ключалката на вратата на автомобила в спешна ситуация, вероятността за успех не е много голяма. Но именно затова ние се стремим да образоваме всички и насърчаваме съставянето на комплект за отключване на автомобил. Има три основни инструмента, с които трябва да разполага всеки комплект за отключване на автомобилни ключалки: клещи за единични щифтове, декодери и инструменти за опъване.

1. Къртачи за единични щифтове
Универсалността сред инструментите за взломяване на ключалки е важна при сглобяването на комплекта за отключване на автомобил. Кирките за единични щифтове ви позволяват да премествате всеки компонент в ключалката поотделно. Стандартната кука е един от по-добрите варианти за взломяване на автомобилни ключалки с един щифт. Можете да използвате кука за преместване на различни видове ключалки за автомобилни врати, като например пластини и плъзгачи, с по-добър контрол.

Техниката за използване на кирката в различните ключалки ще се различава, но основната предпоставка е, че опипвате всички вътрешни компоненти. Те могат да бъдат дискове, плъзгачи, пластини или щифтове. Щом усетите един, който не е толкова хлабав, колкото останалите, ще се опитате да го преместите, докато не усетите, че пада на мястото си. След това продължавате да се движите, докато не манипулирате и последния компонент.

2. Декодери
Декодерите са инструменти за отваряне, които имат система за отваряне на ключалката, като същевременно установяват разклонението на работния ключ. Казано по-просто, можете да използвате декодери за ключове за автомобили, за да видите как е изрязан ключът и след това да дублирате този ключ. Дълбочината на всеки разрез има цифрови стойности, известни също като битовизация, които след това съответстват на дублирания ключ.

Възможността за декодиране на ключалката е полезна, ако има проблем с получаването на кода на ключа за самия автомобил. Има много причини, поради които не можете да получите кода на ключа на автомобила. Нещата могат да се объркат в оборудването или цилиндрите на ключалките на вратите да са били заменени и да имат напълно различен хардуер. Наистина никога не се знае, което прави ключарите чудесен източник на помощ и знания!

3. Инструменти за опъване
Налични са инструменти за опъване, направени специално за автомобилни ключалки, които трябва да присъстват в комплекта ви за отключване на автомобила. Те изглеждат почти като клещи и се поставят в ключалката на вратата на автомобила. Ще трябва да използвате външно пружинно напрежение и да обезопасите ключалката както от горната, така и от долната част на шпонката. Инструментите за обтягане са идеални, тъй като ключалките на автомобилите са по-отворени, което дава възможност на обтягащия ключ да заобиколи заключващия механизъм.

Наличието на подходящ комплект ключалки в комплекта за отключване на автомобил е само половината от уравнението. Тъй като ключалките на автомобилите имат различни класификации и стилове на заключващи механизми, трябва да настроите комплекта си ключове за заключване на автомобила по съответния начин. Най-малкото, което трябва да направите, са тези четири различни типа ключалки за врати на автомобили:

Вафлени ключалки: Когато става въпрос за модели от среден ценови клас на основните марки автомобили, най-често срещаният заключващ цилиндър са вафлените ключалки. Вафлените ключалки за автомобили са предимно двойни вафли, които се нуждаят от вътрешни механизми, за да бъдат натиснати или повдигнати. Този популярен тип
Ключалката на вратата на автомобила трябва да бъде отворена по определен начин, за да получите достъп до вътрешността на автомобила си.

Плъзгащи се брави: Вероятно е да срещнете плъзгащи ключове при автомобили, които използват безключово устройство за влизане в автомобила, но все още имат заключващи цилиндри. Правоъгълният профил на ключа го прави идеален за плъзгане в предварително направените изрези в дистанционното или ключодържателя. Обикновено това са ключовете, които имат гравирана змиевидна или червива форма от двете страни на острието на ключа. Много нови автомобили и луксозни превозни средства се произвеждат с този стил ключалки.
Ключалки за задържане на дискове: В редки случаи на вратите на автомобилите могат да се открият дискови ключалки. Автомобилите, които използват дискови ключалки, имат различен профил на ключа. Вместо да имат резки по острието, тези ключове имат подвижна дискова част в самия край на ключалката.

Ключалки с щифт: От време на време се среща автомобил с основен цилиндър на ключалка тип „пин тумблер“. Това се отнася почти само за много стари класически автомобили. Тези ключове приличат на ключовете за автомобилни ключалки с една пластина. След съвременния напредък на автомобилите през последните няколко десетилетия вратите на автомобилите станаха по-сложни.
Да знаете как да изберете всеки един от тези видове ключалки за автомобилни врати изисква години практика. И дори тогава, докато отключвате ключалката, възникват безброй променливи, които провалят усилията ви. Никой не очаква от начинаещия ключар да използва максимално пълния потенциал на своя комплект за отключване на автомобилни врати. Ето защо професионалистите са там, за да помогнат и да спасят положението!

Заключителни думи
Да бъдеш заключен от автомобила си може да е най-лошото обстоятелство, с което някой трябва да се сблъска. Толкова много неща се случват и понякога всичко, което опитвате, се проваля и няма значение колко добре сте подготвили комплекта си за блокиране на автомобила. За щастие, на разположение са професионални ключари, които могат да ви окажат помощ и да ви върнат обратно в автомобила ви!

винетка проверка

vinetki bg

винетка цена

Call Now Button