7 съвета за автоматична автомивка

Ако отидете на автомивка и поръчате измиване на автомобила си, това може да ви помогне да спестите време и да пестите вода. Макар че автоматичните автомивки на пълно обслужване са по-бърз вариант, те могат да се считат и за рискови. Подгответе себе си и своето возило с тези съвети за автоматична автомивка.

1. Изберете модерна автоматична автомивка
Ако е възможно, изберете модерна автоматична автомивка, а не по-стара. Това е така, защото някои по-стари места все още могат да използват абразивни четки за измиване на вашия автомобил, които могат да надраскат покритието на автомобила. Повечето съвременни автомивки използват четки от микрофибър и пяна, които помагат да се предотвратят евентуални драскотини и са защитени от събиране на отломки и мръсотия.Sveti Nikola Kavatsite

2. Премахване на покривния багажник
Ако имате багажник на покрива на автомобила си, махнете го и всички предмети върху него, преди да отидете на автомивка. Багажникът на покрива може да не отговаря на ограниченията за височина, изисквани от тунела на автомивката. Това може също така да ви помогне да сте спокойни, че не трябва да се притеснявате за багажника на покрива, докато автомобилът ви се почиства.

3. Закрепете автомобила си
Преди да влезете в автоматична автомивка, сгънете и заключете прозорците на автомобила си. Това ще помогне да се гарантира безопасността на вас и пътниците, докато преминавате през автомивката. Също така е добра идея да приберете страничните огледала на автомобила си, за да избегнете повреждането им. Не забравяйте обаче да ги разгънете, когато приключите с миенето на автомобила и сте готови да потеглите.

4. Излезте на пистата
След като стигнете до системата на пистата, ще трябва да поставите автомобила си на пистата. Ще бъдете уведомени, когато сте стабилно разположени на нея. Ако автомобилът ви е с автоматична скоростна кутия, ще трябва да поставите автомобила си на паркинг, а ако автомобилът ви е с ръчна скоростна кутия, поставете автомобила си на неутрална позиция. Дръжте краката си далеч от педалите. За да използвате автомивката безопасно и да предотвратите повреда на автомобила си, прочетете внимателно указателните табели за автомивката и изслушайте съветите, които може да ви даде служителят.

5. Сушене на автомобила на място
В зависимост от това къде ще измиете автомобила си, те разполагат с повече от един начин за подсушаване на автомобила ви. Повечето автоматични автомивки са оборудвани със силни дюзи, които изхвърлят нагрят въздух върху автомобила ви, за да го изсушат, но в някои автомивки обслужващият персонал избърсва автомобила ви. Този метод като цяло е безопасен за автомобилите, но понякога кърпите могат да съдържат малко мръсотия по тях. Опитайте се да не посещавате автомивката в натоварен ден, за да не ви дадат кърпа, която може да е била използвана.

6. Допълнителни услуги
Възможно е в автомивката, в която отивате, да има допълнителни услуги за почистване, като например антикорозионна защита на ходовата част, восък в спрей и протектор за прозрачен лак са няколко екстри, които можете да закупите. В зависимост от вашия автомобил и бюджет може да решите да ги включите или да ги пропуснете. Ако имате допълнителни въпроси относно услугите, винаги можете да попитате служителите, които управляват автомивката.

7. Проверете автомобила си, преди да тръгнете
След измиването, като предпазна мярка, издърпайте автомобила си настрани, ако можете, и проверете състоянието му. Погледнете дали няма драскотини или следи, които не са били там преди. Ако забележите нещо, поговорете с управителя. Той може да ви помогне да намерите решение.

винетка проверка

винетка цена

vinetka

Call Now Button